Business Internaţional

Avertismentul Secretarului pentru Securitate din SUA: Se planifică un ATAC similar celui din 11 septembrie 2001. Ce ştiu serviciile secrete

Avertismentul Secretarului pentru Securitate din SUA: Se...

Autor: Marian Avram, Mediafax

20.10.2017, 08:00 691

Elaine Duke, secretarul în exerciţiu pentru Securitate Internă din SUA, a avetizat, joi, că Stat Islamic (SI) şi alte organizaţii teroriste plănuiesc atacuri pe teritoriul Statelor Unite precum celui ce a avut loc la 11 septembrie 2001, comis de militanţii Al Qaida, relatează The Independent.

Secretarul în exerciţiu pentru Securitate Internă din SUA a precizat că jihadiştii se folosesc de atacuri de mică amploare, precum atacuri cu vehicule sau cu cuţit, pentru a obţine finanţări şi pentru a-şi motiva militanţii.

”Ameninţarea este încă serioasă”, a declarat Duke, prezentă la un eveniment organizat de Ambasada SUA din Londra.

”Organizaţiile teroriste, fie că vorbim de SI sau de altele, doresc să producă o explozie mare precum cea din 11 septembrie 2001. Ei vor să deturneze un avion, serviciile de informaţii sunt sigure de asta. Cu toate acestea, reţelele teroriste încearcă să se menţină vizibile, aşa că recurg la atacuri de mica amploare. Scopul lor este să instaureze panică şi teroare”, a adăugat Duke.

Comentariile secretarul în exerciţiu pentru Securitate Internă din SUA vin la o zi distanţă de un avertisment dat de şeful MI5, care a precizat că Marea Britanie întâmpină cea mai gravă ameninţare teroristă din toate timpurile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO