Business Internaţional

Avionul care îl transporta pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin nu a putut survola România şi nu a ajuns în Republica Moldova

Avionul care îl transporta pe vicepremierul rus Dmitri...

Autor: Mihai Draghici

28.07.2017, 15:36 351

Avionul care îl transporta pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin nu a putut ajunge vineri în Republica Moldova pentru că nu a primit autorizaţia de a survola România, anunţă un site de monitorizare a traficului aerian şi surse citate de presa moldoveană.

"Nu avem o confirmare, dar Cursa S7157, de la Moscova spre Chişinău, probabil a primit interdicţie de survolare a spaţiului aerian al României deoarece la bord se află vicepremierul rus, Dmitri Rogozin", a transmis site-ul de profil Flightradar24.com.

Avionul lui Dmitri Rogozin a survolat Belarus, Polonia, Slovacia şi Ungaria, dar probabil că acum va reveni în Rusia.

Dmitri Rogozin era aşteptat în Republica Moldova şi în regiunea separatistă moldoveană Transnistria, într-o vizită oficială. Aeronava nu a putut merge direct spre Republica Moldova din cauza interdicţiei impuse de Ucraina.

În prezent, avionul oficial rus se află deasupra Belarusului, în drumul înapoi spre Moscova.

Proteste au loc în momentul de faţă pe Aeroportul din Chişinău, zeci de persoane cerând anularea vizitei lui Dmitri Rogozin, relatează sdite-ul Unimedia.

Dmitri Rogozin urma să se întâlnească vineri cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, un politician prorus, şi cu liderul regimului separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski.

Mai mulţi cetăţeni ruşi, inclusiv artişti şi un parlamentar, au fost opriţi joi să intre în Republica Moldova, situaţie care a atras critici vehemente din partea preşedintelui prorus Igor Dodon şi a vicepremierului Rusiei, Dmitri Rogozin, care a catalogat situaţia drept "ruşinoasă". Deputatul rus Pavel Şperov şi un grup de artişti care urmau să meargă în regiunea separatistă moldoveană Transnistria pentru festivităţi organizate la 25 de ani de la începerea operaţiunii ruse de menţinere a păcii au fost opriţi joi pe Aeroportul din Chişinău şi au plecat înapoi în Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO