Business Internaţional

Balcanicii vor ca Grecia să rămână în zona euro - studiu

Foto: Daedalus Millward Brown

Foto: Daedalus Millward Brown

Autor: Andrei Cîrchelan

28.08.2012, 15:16 168

Românii sunt în general de părere că Grecia ar trebui să rămână în zona euro, chiar dacă se confruntă cu probleme majore, potrivit unui studiu efectuat  de compania de cercetare Daedalus Millward Brown.

În cadrul studiului au fost chestionaţi oameni din România, Bulgaria, Serbia şi Croaţia. În toate cele patru ţări, persoanele cu vârste cuprinse între 55 şi 65 de ani sunt în mai mare măsură susţinătoare ale rămânerii Greciei în zona euro, potrivit Daedalus.

În România, 74,2% dintre respondenţi au fost de părere că Grecia nu ar trebui să părăsească zona euro. Un procentaj mai mare de susţinere s-a înregistrat doar în Bulgaria (79,8%). În Serbia (63,6%) şi Croaţia (62,8%), respondenţii s-au arătat mai critici la adresa Greciei, deşi opinia majoritară susţine apartenenţa elenilor la zona euro.

Sondajul Daedalus a folosit un eşantion de 1.196 persoane, cu vârste între 18 şi 64 de ani, iar datele au fost culese în iunie 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO