Business Internaţional

Banca britanică Standard Chartered desfiinţează 15.000 de locuri de muncă pentru economii de 2,9 miliarde de dolari

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: Anca Dumitrescu

04.11.2015, 00:00 169

Banca britanică Standard Chartered va renunţa la 17% din forţa de muncă, respectiv la 15.000 de angajaţi, în cadrul unui plan de reducere a cheltuielilor cu 2,9 mld. dolari până în 2018, relatează Bloomberg. Planul de restructurare include o majorare de capital în valoare de 5,1 mld. dolari.

Standard Chartered va restructura sau va renunţa la active în valoare de 100 mld. dolari, după ce a raportat pierderi neaşteptate în trimestrul al treilea, de 139 mil. dolari, după un profit de 1,5 mld. dolari în urmă cu un an. Directorul general Bill Winters a decis ca banca să nu mai plătească dividende pentru al doilea semestru, aceasta fiind prima astfel de măsură adoptată de bancă după 1988, pentru a economisi 700 mil. dolari.

Winters încearcă să elimine daunele provocate de strategia predece­sorului său Peter Sands de extindere a operaţiunilor băncii în China şi India, care a dus la creşterea creditelor neperformante şi a erodat profitul în ultimii doi ani.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO