Business Internaţional

Banca centrală a Japoniei vrea să lanseze o monedă digitală. Testele au luat startul

Banca centrală a Japoniei vrea să lanseze o monedă...

Autor: Dorin Oancea

05.04.2021, 11:12 155

Banca Japoniei (BOJ) a început luni experimente menite să studieze fezabilitatea emiterii unei monede digitale, alăturându-se eforturilor altor bănci centrale care urmăresc să se alinieze cu inovaţia realizată de sectorul privat, anunţă Reuters.

Prima fază a experimentelor, care va avea loc până în martie 2022, se va concentra pe testarea fezabilităţii tehnice a emiterii, distribuţiei şi valorificării unei monede digitale a băncii centrale (CBDC), a declarat BOJ într-un comunicat.

BOJ va trece ulterior la a doua fază a experimentelor, care vor examina funcţii mai detaliate, cum ar fi stabilirea limitelor cantităţii de CBDC pe care o poate deţine fiecare entitate.

Dacă este necesar, banca centrală va lansa un program pilot care implică furnizorii de servicii de plată şi utilizatorii finali, a declarat luna trecută directorul executiv al BOJ, Shinichi Uchida.

Băncile centrale globale analizează dezvoltarea monedelor digitale pentru a-şi moderniza sistemele financiare, pentru a evita ameninţarea criptomonedelor şi pentru a accelera plăţile interne şi internaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO