Business Internaţional

Banca Centrală a Suediei dezvăluie un prim studiu despre lansarea propriei sale criptomonede

Sursa foto: Hepta.ro

Sursa foto: Hepta.ro

Autor: Eduard Ivanovici

10.04.2021, 08:01 188

Riksbank, banca centrală a Suediei, a publicat rezultatele primei faze ale unui proiect prin care intenţionează să îşi creeze propria sa monedă digitală, transmite Bloomberg.

Instituţia a declarat că ritmul  de dispariţie al cash-ului poate genera o serie nouă de „potenţiale probleme”, care ar putea fi soluţionate prin emiterea unei criptomonede. Banca centrală a Suediei, cea mai veche din lume, a sugerat la un moment dat că ar putea emite o versiunea digitală a monedei naţionale, proiect de ar putea fi încheiat în 2026.

„Motivaţia din spatele introducerii unei monede virtuale s-ar putea schimba pe măsură ce autorităţile explorează feţele problemei. Aşa că ar trebuie să ne aşteptăm la un proces îndelungat”, spune economista Johanna Jeansson, adăugând că, într-un final, decizia va sta în mâinile politicienilor, nu ale băncii centrale.

Anul trecut, Svenska Handelsbanken – cea mai mare bancă privată din Suedia – a anunţat că va investi aproape un miliard de coroane (154,8 milioane de dolari) în divizia tech.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO