Business Internaţional

Banca centrală din Emiratele Arabe Unite anunţă un stimul economic de 27,2 miliarde dolari pentru a ajuta clienţii corporate şi băncile comerciale în faţa coronavirusului

Banca centrală din Emiratele Arabe Unite anunţă un...

Autor: Alex Ciutacu

14.03.2020, 22:11 857

Banca centrală din Emiratele Arabe Unite au lansat un stimul economic de 27,2 miliarde dolari pentru a ajuta clienţii corporate şi băncile comerciale afectate de epidemia de coronavirus.

Schema anunţată de banca central presupune împrumuturi cu dobândă zero pentru băncile care operază pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite, în valoare totală de circa 13,6 miliarde dolari, şi încă 13,6 miliarde dolari pentru a le permite băncilor să intre în capitalurile proprii, a anunţat agenţia de presă a statului, sâmbătă.

Banca centrală susţine că vrea să ofere o relaxare temporară pe dobânda principală şi pe facilitate de credit pentru împrumuturile mari acordate companiilor din sectorul privat şi clienţilor de retail pentru următoarele şase luni.

Oficialii băncii au cerut creditorilor din piaţă să trateze cu corectitudine clienţii, întrucât le permite să îşi reducă provizioanele pe care ei le fac atunci când creditează IMM-uri.

Mai mult, banca centrală a relaxat restriţiile referitoare la creditarea în sectorul imobiliar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO