Business Internaţional

Banca Centrală Europeană primeşte un duş rece: Inflaţia în zona euro a ratat din nou ţinta, semn că îmbunătăţirea economică nu garantează şi reîntoarcerea inflaţiei în parametrii doriţi

Banca Centrală Europeană primeşte un duş rece:...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

30.11.2017, 13:53 421

Inflaţia în zona euro este prognozată să crească uşor la 1,5%, în noiembrie 2017, de la 1,4%, în octombrie 2017, potrivit unei estimări publicate, joi, de Eurostat.

În ceea ce priveşte componentele principale ale inflaţiei din zona euro, energia este aşteptată să aibă cea mai mare rată în luna noiembrie (4,7% comparativ cu 3% în octombrie), urmată de sectorul de băuturi, alcool şi tutun (2,2% faţă de 2,3%, în octombrie) şi servicii (1,2%, stabil faţă de octombrie).

Din zona euro fac parte următoarele state: Belgia, Germania, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Franţa, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Austria, Portugalia, Slovenia, Slovacia şi Finlanda.

Banca Centrală Europeană primeşte astfel un nou avertisment că îmbunătăţirea economică nu garantează reîntoarcerea în ţintele de inflaţie, în condiţiile în care rata şomajului a scăzut brusc. Rata şomajului a scăzut la 8,8% în Octombrie, cel mai jos nivel din ultimii nouă ani. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO