Business Internaţional

​Banca Naţională a Ungariei vrea să se extindă în Europa, în America de Sud şi de Nord şi Orientul Mijlociu. BNR nu scoate capul afară

​Banca Naţională a Ungariei vrea să se extindă în...

Autor: Liviu Popescu

26.06.2014, 18:13 1153

Banca Naţională a Ungariei intenţionează să-şi extindă operaţiunile în afara ţării şi să deschidă birouri în Hamburg (Germania), Paris (Franţa), Roma (Italia), New York (Statele Unite), Buenos Aires (Argentina) şi Beirut (Liban) în următoarele luni pentru a-şi consolida prezenţa în străinătate, potrivit unui comunicat al instituţiei citat de Budapest Business Journal.

Obiectivul principal al extinderii băncii centrale maghiare în străinătate îl reprezintă consolidarea cooperării cu instituţiile partenere din ţările străine şi integrarea operaţiunilor de analiză în contextul internaţional. Instituţia a fost fondată în 1924 şi are ca principale obiective asigurarea şi menţinerea stabilităţii preţurilor interne şi controlul monetar.

Spre comparaţie, Banca Naţională a României (BNR) nu are birouri în străinătate. BNR a fost înfiinţată la 17 aprilie 1880, fiind, din perspectivă cronologică, cea de-a 16-a bancă centrală din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO