Business Internaţional

Banca naţională a Arabiei Saudite, cel mai mare investitor în Credit Suisse, spune că panica este „nejustificată”. Preşedintele Ammar Al Khudairy: „Este panică, puţină panică. Cred că este complet nejustificată, fie că este pentru Credit Suisse sau pentru întreaga piaţă”

Banca naţională a Arabiei Saudite, cel mai mare...

Autor: Valeriu Dănilă

16.03.2023, 10:42 1047

Cel mai mare acţionar al Credit Suisse, Banca naţională a Arabiei Saudite a declarat că turbulenţele care au dus la căderea preţului acţiunilor sunt „nejustificate”.

„Dacă te uiţi la modul în care întregul sector bancar a scăzut, din păcate, mulţi oameni căutau doar scuze”, a declarat joi preşedintele Băncii Naţionale a Arabiei Saudite, Ammar Al Khudairy, pentru CNBC.

„Este panică, puţină panică. Cred că este complet nejustificat, fie că este pentru Credit Suisse sau pentru întreaga piaţă”, a spus acesta.

„Am avut un eşec săptămâna trecută, dar asta nu este nici pe departe, nimic de-a face cu ceea ce am văzut în 2008. Acesta este doar un incident izolat, autorităţile de reglementare au întrerupt orice posibilitate de extindere”.

Comentariile sale vin la câteva ore după ce Credit Suisse a anunţat că ia „măsuri imediate” pentru a împrumuta până la 50 de miliarde de franci elveţieni (53,68 miliarde de dolari). Acţiunile băncii s-au prăbuşit miercuri după ce Ammar Al Khudairy a declarat că nu mai poate face investiţii suplimentare din motive de reglementare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO