Business Internaţional

Banca ungară MKB Bank, tot pe pierdere în 2015

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: CătăIina Apostoiu

07.04.2016, 00:00 287

Banca ungară de stat MKB Bank a înregistrat o pierdere de 76,4 miliarde de forinţi (277,2 milioane de dolari) anul trecut, în scădere de la 148,1 miliarde în 2014, în condiţiile în care costurile legate de eliminarea unui volum mare de datorii cu probleme au menţinut-o pe roşu, relatează Reuters.

Anul trecut, MKB a eliminat credite rele cu o valoare brută de 213 miliarde de forinţi, ceea ce a generat pierderi din cauza provizioanelor în creştere şi reducerilor de valoare contabilă. Activele au fost transferate către un vehicul special într-o procedură monitorizată de Comisia Europeană. În urma acestui proces, volumul creditelor neperformante a scăzut cu 40%.

Ajustat la costurile de restructurare, MKB a înregistrat o pierdere de 1,24 miliarde de forinţi, banca reafirmându-şi estimările potrivit cărora va redeveni profitabilă în 2016 în urma reducerii cu 20% a costurilor, taxelor mai scăzute şi curăţării bilanţului.

Banca centrală a încheiat un acord de vânzare a MKB pentru 37 miliarde de forinţi către un consorţiu de trei investitori, fondul ungar de private equity Metis, fondul Blue Robin Investments cu sediul în Luxemburg şi fondul ungar de pensii Pannonia. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO