Business Internaţional

Bancherii dau târcoale pieţei europene a canabisului

Bancherii dau târcoale pieţei europene a canabisului

Autor: Bogdan Cojocaru

06.03.2019, 00:00 87

Investitorii care sunt nerăbdători să vadă industria canabisului din Europa imitând boom-ul de listări pe bursă din Canada s-ar putea să nu mai aibă mult de aşteptat, scrie Bloomberg, care trage această concluzie pe baza activităţii bancherilor de investiţii.

Canaccord Genuity, cel mai mare girant pentru lansări de acţiuni din partea companiilor din industria canabisului, a numit un şef pentru divizia europeană de investment banking specializată pe marihuana. În ultimul an, banca franceză Bryan Garnier & Co a început să acopere sectorul canadian printr-un analist din Paris.

Jefferies Financial Group a iniţiat recent o acţiune de acoperire a unui grup de titluri emise de companii nord-americane din sectorul canabisului  printr-un analist londonez. Aceste firme se pregătesc de o creştere a vânzărilor de acţiuni şi a activităţii de fuziuni şi achiziţii în condiţiile în care companiile încearcă să transforme în bani acceptarea din ce în ce mai mare a canabisului, mai ales în scopuri medicale. Există un interes în creştere din partea companiilor care cultivă şi prelucrează această plantă în scopuri medicale pentru listarea pe bursele de acţiuni din Europa, spune Tristan Gervais, bancher la Canaccord.

„O mulţime de companii din toată lumea caută să strângă capital la Londra“, a precizat el. Intuiţia şi experienţa îi spun că „o gamă largă de investitori poftesc la această piaţă“. Canaccord, din Canada, l-a numit în iulie pe Gervais ca şef al diviziei europene de investment banking pentru sectorul canabisului. În prezent, piaţa europeană nu oferă condiţii pentru venirea managerilor de fonduri mari. Cea mai mare companie de marijuana listată la Londra este Sativa Investments, cu o valoare de piaţă de 33,6 milioane de dolari. Canada este liderul mondial al industriei canabisului. Acolo, Canopy Growth are o valoare de piaţă de 16 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO