Business Internaţional

Bănci atacate şi maşini incendiate în centrul Romei, în timpul manifestaţiei "indignaţilor". VIDEO

Bănci atacate şi maşini incendiate în centrul Romei, în timpul manifestaţiei "indignaţilor"

FOTO: Filippo Monteforte

Autor: Mediafax

15.10.2011, 18:17 1714

Grupuri de persoane neidentificate au spart geamurile unor bănci şi au incendiat două maşini, sâmbătă după-amiază, la scurt timp după începutul manifestaţiei "indignaţilor".

Incidentele s-au produs în apropiere de Colosseum, unde zeci de mii de persoane manifestează în cadrul zilei mondiale de protest faţă de problemele generate de criza economică şi de puterea financiar, scrie Mediafax.

La scurt timp după demararea manifestaţiei, grupuri mici de persoane au spart vitrinele a două bănci de pe strada Cavour, cu ajutorul unor panouri de circulaţie, după care au fugit şi s-au amestecat printre manifestanţi.

Alte grupuri au incendiat două maşini. O coloană de fum se ridica în zona Colosseumului, unde pompierii au fost trimişi rapid.

Elemente scăpate de sub control au incendiat o anexă a Ministerului Apărării din Roma, potrivit unui jurnalist AFP.

Cu puţin înainte de ora 17.00 (18.00, ora României), se puteau vedea flăcări ieşind din clădirea în jurul căreia încă se mai aflau o sută de persoane cu măşti negre, care au incendiat şi două maşini.

Pompierii au întâmpinat dificultăţi în drumul spre locul incendiului, încercând să treacă printre zecile de mii de protestatari.

Potrivit agenţiei italiene ANSA, mai mulţi manifestanţi au încercat să reţină un alt grup de persoane violente, care purtau măşti negre şi aruncau cu sticle spre ei.

Centrul oraşului a fost înconjurat încă din cursul dimineţii de poliţie, care se temea de incidente violente pe fondul manifestaţiilor, similare celor din decembrie 2010 care s-au soldat cu zeci de răniţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO