Business Internaţional

Băncile de pe Wall Street vor ajuta First Republic cu 30 de miliarde de dolari pentru a evita falimentul încă unei instituţii financiare majore

Băncile de pe Wall Street vor ajuta First Republic cu 30...

Autor: Valeriu Dănilă

17.03.2023, 13:28 149

Cele mai mari bănci din SUA s-au unit pentru a depune 30 de miliarde de dolari în First Republic Bank, în încercarea de a-i consolida finanţele şi de a limita consecinţele prăbuşirii a doi mari creditori în ultima săptămână, titrează Financial Times.

JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup şi Wells Fargo vor depune fiecare 5 miliarde de dolari în First Republic. Goldman Sachs şi Morgan Stanley vor investi 2,5 miliarde de dolari fiecare, în timp ce BNY Mellon, PNC Bank, State Street, Truist şi US Bank depun fiecare 1 miliard de dolari.

„Acţiunile celor mai mari bănci din America reflectă încrederea lor în sistemul bancar al ţării. Împreună, ne desfăşurăm puterea financiară şi lichiditatea în sistemul mai larg, acolo unde este cel mai necesar”, au declarat băncile într-un comunicat joi.

Dar există încă o întrebare dacă această mişcare va susţine încrederea investitorilor în First Republic, precum şi sănătatea sectorului bancar în general. Acţiunile companiei, după ce au revenit joi, au scăzut cu mai mult de 20% în tranzacţiile after-hours.

Scăderea a venit după ce banca a anunţat că îşi suspendă dividendele „în această perioadă de incertitudine”. Banca a mai spus că va căuta să-şi reducă împrumuturile, dimensiunea şi compoziţia operaţiunilor sale generale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO