Business Internaţional

​Băncile europene vor concedia peste 20.000 de persoane

​Băncile europene vor concedia peste 20.000 de persoane
04.10.2016, 10:34 8320

Băncile europene se pregătesc pentru o nouă rundă de concedieri, cu peste 20.000 de poziţii urmând să fie desfiinţate, în condiţiile în care reglementările mai stricte erodează puternic porfiturile din sistemul bancar, scrie BLoomberg.

ING va tăia 5.800 de job-uri în următorii 5 ani în Belgia şi Olanda, în condiţiile în care îşi trece focusul pe divizia de internet banking şi sisteme automatizate, potrivit unui anunţ al creditorului olandez. Săptămâna trecută, Commerzbank din Germania a făcut publice planurile conform cărora ar urma să taie 9.600 de locuri de muncă, în timp ce Banco Popular Espanol a anunţat că va elimina până la 3.000 de posturi.

”Băncile se luptă cu costuri de reglementare foarte ridicate şi cu o competiţie feroce, în condiţii de profit scăzut din cauza dobânzilor mici”, a spus Karim Bertoni, un manager de fond de investiţii la Bellevue Asset Management din Elveţia, care gestionează aproximativ 6,9 miliarde de franci elveţieni. ”Băncile încearcă să facă economie, iar oamenii joacă un rol esenţial în aceasta”

Anunţurile de concedieri masive în sistemul bancar european vin într-o perioadă când băncile s-au chinuit să crească profitabilitatea, iar scandalurile de credite neperformante încă erodează sistemul. Cu rate ale dobânzii negative, pieţe volatile şi cerinţe de capital dure, unii creditori europeni au fost forţaţi să facă tăieri de costuri drastice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO