Business Internaţional

Băncile germane vor discuta planul francez pentru rostogolirea datoriilor Greciei

Autor: Marius Oncu

28.06.2011, 18:50 350

Băncile germane au convenit de principiu să folosească planulinstituţiilor de credit din Franţa, care vizează rostogolireadatoriilor Greciei pe 30 de ani, ca bază pentru a negociaparticiparea într-un program financiar pentru statul elen, audeclarat două surse apropiate situaţiei pentru Reuters, citat deMediafax.

Guvernul german a organizează joi un summit al băncilor pentru adiscuta implicarea sectorului privat într-un nou pachet de ajutorfinanciar pentru Grecia.
"Propunerea franceză ar trebui să constituie baza pentru a elaborao decizie", a spus una dintre surse.

O a treia sursă a afirmat, însă, că sunt analizate şi alteabordări, iar planul băncilor din Franţa are nevoie declarificări.

Băncile franceze, cele mai expuse la datorii ale statului elen, austabilit liniile generale ale unui acord pentru rostogolireadatoriilor, parte a unui efort european mai amplu pentru evitareaintrării Greciei în incapacitate de plată.

Rămâne încă neclar dacă un astfel de acord ar fi susţinut şi decompaniile de asigurări din Germania, a spus o altă sursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO