Business Internaţional

Băncile italiene au obţinut de la BCE lichidităţi în valoare de 116 miliarde euro

Autor: Adrian Voicu

21.12.2011, 22:06 413

Peste zece bănci italiene, incluzând aici UniCredit şi Intesa Sanpaolo, au obţinut lichidităţi în valoare de 116 miliarde de euro apelând la noua facilitate de împrumut pe trei ani oferită de Banca Centrală Europeană (BCE).

Suma a reprezentat aproape un sfert din totalul creditelor obţinute de bănci, au declarat pentru Reuters trei surse.

Prima astfel de ofertă făcută de BCE miercuri a fost întâmpinată cu cereri în valoare totală de 489 de miliarde de euro din partea a 523 de bănci.

Un document al Borsa Italiana a indicat că 14 bănci italiene au pus pe masă obligaţiuni de stat, operaţiune necesară pentru ca acestea să fie acceptate drept garanţie pentru noile împrumuturi oferite de BCE.

Cea mai mare sumă în obligaţiuni de stat a fost de 12 miliarde de euro, aceasta fiind raportată de Intesa Sanpaolo, care a confirmat că a folosit aceste obligaţiuni drept garanţie pentru împrumuturi.

Printre alte bănci cu sume mari de bani în bonduri raportate bursei italiene s-au numărat şi Banca Monte dei Paschi di Siena, cu 10 miliarde de euro, şi UniCredit, cu 7,5 miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO