Business Internaţional

Băncile străine câştigă cotă de piaţă în Grecia şi în regiune în defavoarea celor elene - presă

Autor: Marius Oncu

17.04.2011, 19:33 25

Băncile străine câştigă constant cotă de piaţă în Grecia şi înEuropa de Sud-Est, întrucât accesul limitat la finanţare alinstituţiilor locale de credit creează oportunităţi, potrivitcotidianului elen Ekathimerini.

Bănci ca Emporiki, care este controlată de grupul francez CreditAgricole, grupul britanic HSBC sau Geniki, deţinută de SocieteGenerale, promovează activ în Grecia noi produse pentru depozite şicredite şi câştigă cote de piaţă.

Avantajul major al băncilor străine, notează Ekathimerini, esteaccesul la fonduri prin intermediul băncilor-mamă, care le permitesă ofere finanţări foarte competitive clienţilor.
Subsidiarele băncilor elene din Europa de Sud-Est se confruntă cu opresiune tot mai ridicată, întrucât lipsa de lichidităţi şicosturile mari ale finanţării conduc la pierderea clienţilorimportanţi pe segmentul de companii şi la o scădere a cotei depiaţă în regiune.

Companiile consideră subsidiarele băncilor elene ca vulnerabile,notează cotidianul. Ca urmare, clienţii pleacă, subsidiareleneputând să le ofere dobânzi competitive sau nivelul de finanţarepus la dispoziţie de alte instituţii de credit.

Chiar şi companiile elene prezente în Europa de Sud-Est încheiecooperarea cu subisidiarele băncilor elene şi se îndreaptă cătrealţi creditori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO