Business Internaţional

Banco Santander, cel mai mare creditor spaniol, anunţă pierderi de peste 11 miliarde de euro pe măsură ce se confruntă cu „cele mai dificile şase luni din istoria instituţiei”

Banco Santander, cel mai mare creditor spaniol, anunţă...

Autor: Eduard Ivanovici

29.07.2020, 13:04 352

Banco Santander SA, cea mai mare instituţie bancară din Spania, anunţă deprecieri în valoare de 12,6 miliarde de euro pentru al doilea trimestru pe măsură ce pandemia de coronavirus continuă să afecteze peisajul economic european, potrivit MarketWatch.

Pierderile nete pentru aceeaşi perioadă ajung la 11,13 miliarde de euro. Prin comparaţie, estimările analiştilor ajungeau la un profit net de 838 milioane de euro şi la venituri în valoare de 10,6 miliarde de euro, conform unei analize FactSet.

„Ultimele şase luni au fost cele mai dificile din istoria băncii”, a declarat Ana Botin, director executiv în cadrul Santander. Multinaţionala a înregistrat din cauza crizei generate de coronavirus primele pierderi din ultimii 160 de ani, scrie Cambridge News.

Banca a raportat scăderi de 0,64 euro per acţiune în ultimele luni. Miercuri, 29 iulie, valoarea unei acţiuni ajunge la 2,03 euro, în timp ce anul trecut, preţul unei acţiuni ajungea în dreptul sumei de 4,43 euro.

La sfârşitul lunii aprilie, Santander finaliza preluarea a 50,1% din fintech-ul Ebury, prezent şi în România, pentru 400 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO