Business Internaţional

Bande de tineri mascaţi au incendiat 80 de maşini în Suedia

Bande de tineri mascaţi au incendiat 80 de maşini în...

Autor: Mircea Olteanu

14.08.2018, 17:20 1920

Zeci de vehicule au fost incendiat, în cursul nopţii de luni spre marţi, de către bande de tineri mascaţi, în mai multe oraşe din Suedia, a anunţat poliţia, care a precizat că ar putea fi vorba de o acţiune infracţională coordonată, relatează postul BBC News pe pagina electronică.

Cele mai multe incidente de acest fel au avut loc în oraşul Goteborg, însă vehicule au fost incendiate şi în oraşe aflate chiar şi la 100 de kilometri depărtare.

Premierul suedez Stefan Lofven a declarat că incidentele "par foarte coordonate, aproape ca o operaţiune militară".

Poliţia a transmis că a identificat mai mulţi tineri aflaţi în zonă în timpul producerii incidentelor, însă nu a confirmat dacă aceştia sunt implicaţi în aceste acţiuni.

Nu există momentan o explicaţie clară pentru distrugerile masive, însă incidentele sunt similare cu cele produse în cursul revoltelor din Stockholm, care au avut loc în mai 2013, atunci când zeci de vehicule au fost incendiate în cartiere de imigranţi săraci.

Revoltele din 2013, care au izbucnit după ce un bărbat înarmat cu un cuţit a fost împuşcat de poliţie, au stârnit dezbateri acerbe privind imigraţie, şomaj şi accentuarea inegalităţii între săraci şi bogaţi.

Suedia este în plină campanie electorală înainte de alegerile din luna septembrie, iar imigraţia rămâne un subiect electoral major.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO