Business Internaţional

Banii nu înseamnă totul pentru muncitorii germani: angajaţii BMW, Siemens şi Robert Bosch vor timp pentru creşterea copiilor

Banii nu înseamnă totul pentru muncitorii germani:...

Autor: Catalina Apostoiu

12.01.2018, 00:00 1123

În contextul în care economia germană avansează în forţă, iar muncitorii calificaţi sunt greu de găsit, angajaţii unor companii ca BMW, Siemens şi Robert Bosch se luptă să obţină nu numai majorări salariale consistente, ci şi timp şi bani pentru a se putea ocupa de copii şi de cei în vârstă, scrie Bloomberg.

Subvenţiile menite să-i încurajeze pe angajaţi să-şi reducă programul de lucru se află în centrul negocierilor aprinse dintre producătorii germani şi IG Metall, sindicatul care reprezintă 3,9 milioane de muncitori. 

Cel mai mare sindicat german a cooptat aproximativ 160.000 de muncitori din întreaga Germanie pentru a opri activitatea în ultimele zile în cadrul unor aşa-zise greve de avertizare. Acesta ameninţă cu noi măsuri mai radical dacă negocierile nu vor da roade. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO