Business Internaţional

Bank of America, încă îngrijorată de lipsa de capital, este pregătită să facă o vânzare importantă de active

Bank of America, încă îngrijorată de lipsa de capital, este pregătită să facă o vânzare importantă de active

Autor: Adrian Voicu

27.08.2011, 08:08 641

Se pare că Bank of America este în căutare disperată de lichidităţi, New York Times scriind că cea mai mare bancă americană plănuieşte să vândă jumătate din participaţia deţinută în cadrul China Construction Bank ce i-ar putea aduce aproape 10 miliarde de dolari.

Anunţul vine la puţin timp după ce miliardarul Warren Buffett a investit 5 miliarde de dolari în gigantul financiar.

Conform publicaţiei, un consorţiu de mai multe fonduri suverane din Asia şi Orientul Mijlociu, dar şi mai multe firme de private equity negociază cu bancherii vânzarea ce ar putea fi încheiată săptămâna trecută.

Deşi Bank of America plănuieşte să vândă cel puţin jumătate din participaţia de 10% deţinută la banca chineză, este pregătită să vândă chiar şi mai mult dacă preţul este corect, sunt de părere doi oficiali ai băncii care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

Decizia vine pe fondul speculaţiilor privind pana de lichidităţi cu care se confruntă banca, investitorii considerând că Bank of America are nevoie de cel puţin 50 de miliarde de dolari pentru a se conforma cerinţelor de capital Basel III. Acţiunile Bank of America au căzut cu aproape 30% în această lună ca urmare a temerilor investitorilor privin o posibilă vânzare de acţiuni a Bank of America pentru obţinerea de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO