Business Internaţional

Bank of Cyprus a anunţat sucursalele că taxarea depozitelor se va aplica numai în Cipru

Bank of Cyprus a anunţat sucursalele că taxarea...

Autor: Ovidiu Tempea - Mediafax

25.03.2013, 16:41 1132

"Ca urmare a deciziei Eurogroup din această dimineaţă, acest mesaj are ca scop să clarifice că orice tăiere a depozitelor Bank of Cyprus va fi aplicată numai depunerilor constituite în Cipru şi nu în altă ţară. O circulară oficială va urma pe parcursul acestei zile, dar aceasta (notă - n.r.) este pentru a calma orice temere sau îndoială privind situaţia", se arată într-un mesaj transmis de directorul general al Bank of Cyprus Group, Yiannis Kypri.

La finalul acestui mesaj, Kypri notează că "la prima vedere" grupul va avea capacitatea să se restructureze singur şi va continua să fie liderul sistemului bancar din Cipru.

Pe partea bancară, grupul este prezent în România prin intermediul unei sucursale, care nu este societate înregistrată în România, şi are o cotă de piaţă în funcţie de active de 0,7%. Depozitele constituite la Bank of Cyprus România sunt garantate de fondul de garantare al depozitelor din Cipru, în limita a 100.000 de euro, pargul maxim la nivelul UE.

Miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat în noaptea de duminică spre luni un acord care prevede sprijinirea Ciprului printr-un pachet de împrumutri externe de 10 miliarde de euro, condiţionat însă de o restructurare dură a sectorului bancar.

Bank of Cyprus, cea mai mare bancă din Cipru, va aplica o taxă de 30% sumelor mai mari de 100.000 de euro din depozitele bancare, în cadrul acordului de ajutor financiar aprobat de Eurogroup.

Bank of Cyprus a intrat pe piaţa din România în martie 2007, cu servicii de leasing, iar patru luni mai târziu a început operaţiunile bancare, pe zona clienţilor corporate.

Bank of Cyprus are o participaţie semnificativă la Banca Transilvania, cu 9,9% din capitalul social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO