Business Internaţional

Barack Obama: Cuba "se va schimba", dar nu "peste noapte"

Barack Obama: Cuba "se va schimba", dar nu "peste noapte"

Autor: Gaidau Ion

19.12.2014, 22:10 323

"Cuba se va schimba, este inevitabil", dar "nu prevăd schimbări peste noapte", a declarat Obama în cursul unei tradiţionale conferinţe de presă susţinute la sfârşit de an, la Casa Albă.

Preşedintele s-a angajat să-şi "exercite toată influenţa" pe lângă Congresul american pentru a suspenda embargoul impus în urmă cu peste 50 de ani insulei comuniste.

"Nu putem suspenda embargoul în mod unilateral. Este specificat în lege. Se va parcurge un întreg proces în cursul căruia Congresul va digera aceasta. Există susţinători bipartizani noii abordări, dar şi detractori de ambele părţi", a apreciat Barack Obama, exprimându-şi speranţa pentru o "dezbatere sănătoasă pe această problemă în Congres".

Pe de altă parte, preşedintele american a precizat că agenda din acest moment nu prevede vreo vizită a sa în Cuba sau a omologului său cubanez în Statele Unite.

"Nu ştiu cum va evolua această relaţie în anii următori, sunt un bărbat încă destul de tânăr, îmi imaginez că voi avea cândva ocazia să vizitez Cuba şi să am plăcerea de a mă întâlni cu cubanezi", a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO