Business Internaţional

Barack Obama îi susţine pe liderii care îşi menţin angajamentele asumate prin Acordul de la Paris

Barack Obama îi susţine pe liderii care îşi menţin...

Autor: Marian Avram

04.07.2017, 06:58 46

”Acordul de la Paris, chiar şi cu absenţa temporară a SUA, reprezintă un factor critic pentru ajutarea copiilor noştri în rezolvarea enormelor probleme cu care se confruntă civilizaţia”, a afirmat Obama în cadrul unei conferinţe susţinută în Coreea de Sud.

Decizia preşedintelui american, Donald Trump, de a retrage SUA din Acordul de la Paris a fost criticată pe motiv că ar limita eforturile globale pentru limitarea schimbărilor climatice. Trump s-a declarat deschis să negocieze noi termeni ai acordului, care ar trebui să fie mai favorabili Statelor Unite.

În discursul său, Obama a scos în evidenţă şi rolul pe care îl joacă Beijingul în perpetuarea regimului lui Kim Jong Un. Obama a spus că singura ţară de care depinde Coreea de Nord pentru a-şi asigura resursele necesare susţinerii regimului este China.

”Phenianul nu ascultă mereu de China. Spre deosebire de tatăl său, fiul (Kim Jong Un) s-a angajat în a insulta Beijingul într-un mod pe care nu l-am mai întâlnit, fapt ce a surprins China. Perioada de răbdare strategică în privinţa Coreei de Nord a eşuat”, a adăugat Obama.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO