Business Internaţional

Barcelona obţine doar un punct împotriva marii rivale din oraş, în primul meci după Cupa Mondială

Barcelona obţine doar un punct împotriva marii rivale...

Autor: Iulian Moşneagu

31.12.2022, 19:17 45

Barcelona s-a împiedicat, sâmbătă, în primul său meci după o pauză de şapte săptămâni în contextul Cupei Mondiale, remizând pe Camp Nou împotriva lui Espanyol, 1-1, într-un derby încins care s-a terminat cu ambele echipe având un jucător eliminat.

Barcelona a preluat conducerea în minutul 7, după ce fundaşul Marcos Alonso a marcat cu o lovitură de cap. Atacantul Joselu Mata a egalat din penalty în minutul 73, după ce a fost faultat de Alonso în careu.

Meciul a devenit apoi unul tensionat. Arbitrul Miguel Mateu a arătat un al doilea cartonaş galben atât fundaşului Barcelonei Jordi Alba pentru proteste în minutul 78, cât şi lui Vinicius Souza de la Espanyol pentru fault asupra unui jucător al gazdelor în minutul 80, relatează AP.

Barcelona va încheia anul, după 15 etape, în fruntea clasamentului campionatului spaniol, în faţa lui Real Madrid, diferenţa fiind la goluri. Cele două rivale au câte 38 de puncte.

Înaintea meciului a fost ţinut un moment de reculegere în memoria marelui brazilian Pelé, care a încetat din viaţă joi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO