Business Internaţional

Barclays a fost amendată în Marea Britanie cu 9,2 mil. euro pentru informarea incorectă a clienţilor

Autor: Cojocaru Bogdan

18.01.2011, 15:56 34

Barclays, a treia mare bancă britanică, a fost condamnată laplata unei amenzi de 9,2 milioane de euro pentru că a informatincorect mai multe mii de clienţi în legătură cu două fonduririscante şi ar putea fi nevoită să plătească investitorilorcompensaţii de 71,5 milioane de euro, transmite AFP citată deMediafaxBusiness.

Autoritatea britanică pentru Servicii Financiare a condamnatBarclays la plata a 7,7 milioane de lire sterline, cea mai mareamendă dată până în prezent pentru deficienţe în activităţile deretail banking, menţionează autoritatea într-un comunicat.

În plus, organismul de control a solicitat băncii rambursareapierderilor cauzate clienţilor, estimate la 60 de milioane de liresterline.

Fondurile, Balanced Fund (Fondul Echilibrat - n.r.) şi CautiousFund (Fondul Prudent - n.r.), cu o valoare cumulată de 825 demilioane de euro, au fost înfiinţate în 2006, respectiv în 2008, şiau 12.300 de clienţi.

Banca nu şi-a respectat obligaţiile, omiţând să se asigure căaceste fonduri sunt conforme cu obiectivele investitorilorparticulari, în condiţiile în care marea lor majoritate căuta să-şiasigure veniturile în aşteptarea ieşirii la pensie, noteazăautoritatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO