Business Internaţional

Barclays va fi prima bancă europeană care va lansa serviciul de video banking pentru ca clienţii să vadă „o faţă umană”

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Daniela Stoican

01.12.2014, 00:03 354

Barclays va fi prima bancă din Marea Britanie care va lansa un serviciu de video banking, care le va permite clienţilor să discute „faţă în faţă” cu un consultant pe telefonul mobil, tabletă sau laptop, serviciul fiind disponibil 24 de ore din 24, scrie The Financial Times. Deşi alte câteva bănci europene lucrează la un dispozitiv similar, Barclays spune că va fi prima bancă din regiune care va lansa serviciul de video banking. Serviciul va fi iniţial oferit doar clienţilor cei mai înstăriţi ai băncii începând din 8 decembrie, iar apoi banca intenţionează să îl introducă treptat pentru toţi clienţii până la sfârşitul anului viitor. 

„Încercăm să le dăm clienţilor posibilitatea de a alege când, unde şi cum fac tranzacţii bancare cu noi, oferindu-le şi confortul de a vedea o faţă umană”, a declarat Steven Cooper, şeful diviziei de personal banking al Barclays.

În ultimii ani, clienţii fac din ce în ce mai puţine vizite la sucursalele băncilor, pe măsură ce au adoptat serviciile online.

Barclays avea 1.546 de sucursale la sfârşitul lunii iunie, faţă de 2.000 în urmă cu zece ani şi, la fel ca celelalte bănci importante, este de aşteptat să continue să închidă din sucursale.  

„(Serviciul de video banking – n.red.) va face senzaţie şi va convinge unele persoane să schimbe banca, dar nu sunt convins să formatul video va deveni dominant în interacţiunea cu băncile. Pericolul este că, în cazul în care conexiunea video nu funcţionează perfect, utilizatorul poate deveni frustrat”, consideră Julian Skan, managing director al Accenture pentru industria bancară din Europa, Africa şi America Latina.

Totuşi, Cooper se declară sigur că sistemul este „destul de rezistent”, adăugând că funcţionează bine cu o conexiune 3G şi „foarte bine” cu WiFi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO