Business Internaţional

Barroso: Fără extinderea UE, Rusia ar fi înghiţit Bulgaria şi statele baltice

Barroso: Fără extinderea UE, Rusia ar fi înghiţit...

Autor: Daniela Stoican

30.10.2014, 00:00 1196
Dacă UE nu se extindea, Rusia nu şi-ar fi satisfăcut poftele doar cu Ucraina, ci şi cu Bulgaria şi cu statele baltice, a declarat preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso la ultima sa conferinţă de presă la încheierea mandatului. Întrebat dacă aderarea României şi Bulgariei, încă monitorizate de Comisie pentru deficienţe în sistemul judiciar, a fost justificată, Barroso şi-a apărat puternic decizia, scrie Euractiv.
 
„Imaginaţi-vă pentru o clipă că aceste ţări nu s-ar fi alăturat UE. Într-o astfel de situaţie probabil că astăzi nu am mai vorbi doar despre Ucraina, ci şi despre Bulgaria sau despre statele baltice“, afirmă Barroso. El admite că lucrurile nu sunt perfecte. „Dar hai să vă spun ceva foarte direct – problemele pe care le-am avut în Europa cu integrarea în aceşti ani s-au datorat ele Bulgariei sau României? Cu siguranţă că nu“, a spus  el cu fermitate, adăugând că alte state membre sunt responsabile în mult mai mare măsură decât noile state membre pentru dificultatea cu care se iau deciziile la nivel european. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO