Business Internaţional

BAT muta capacitati de productie din Belgia in Polonia

11.02.2004, 00:00 36



British American Tobacco intentioneaza sa-si transfere o parte a productiei unei fabrici din Belgia in Polonia la mijlocul anului 2004, a declarat Marek Kosycarz, citat de agentia Interfax.



"Vom transfera o parte a productiei din Belgia catre fabrica noastra din Augustow, nord-estul Poloniei. Intentionam sa transferam productia a 2,2 miliarde de tigarete anual, majorand astfel productia fabricii din Augustow cu 20%, pana la aproximativ 12 miliarde de tigarete pe an," a spus Kosycarz.



Productia va fi lansata probabil la mijlocul acestui an, dupa ajustarea facilitatilor de productie ale fabricii poloneze. "Productia suplimentara va fi exportata in principal catre pietele Europei occidentale," a adaugat Kosycarz.



BAT a fost al treilea mare producator de tigari din Polonia in 2003, cu o cota de piata de 14,8%. Compania isi desfasoara operatiunile in Polonia din anul 1991, detinand fabrica din Augustow si un birou cu sediul in Varsovia si operand o retea nationala de vanzari. Compania are aproape 950 de angajati in Polonia, din care 540 lucreaza in cadrul fabricii.



BAT Polska face parte din British American Tobacco Group, ce-si comercializeaza marcile pe 180 de piete din intreaga lume. Grupul detine 85 de fabrici in 66 de tari, avand 85.000 de angajati.
catalina.apostoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO