Business Internaţional

Bătaie pe divizia de distribuţie de electricitate a companiei feroviare fanion din Polonia

Bătaie pe divizia de distribuţie de electricitate a...

Autor: CătăIina Apostoiu

04.06.2015, 00:00 373

Ofertele pentru PKP Energetyka, divizia de distribuţie de electricitate a grupului de transport feroviar din Polonia, deţinut de stat, sunt cuprinse între 1 miliard zloţi şi 1,5 miliarde zloţi (266 milioane - 399 milioane dolari), potrivit Reuters. Firma de private equity CVC Capital Partners este pregătită să plătească până la 1,5 miliarde de zloţi, compania energetică Energa oferă între 1,2 şi 1,3 miliarde, în timp ce rivala Energa, Tauron, oferă 1,0-1,1 miliarde de zloţi.

Potrivit surselor Reuters, companiile au ca termen limită săptămâna viitoare pentru depunerea ofertelor finale pentru cea de-a cincea mare companie de utilităţi a Poloniei. Luna trecută, directorul PKP a declarat că se aşteaptă să vândă PKP Energetyka, singura companie poloneză de utilităţi cu o reţea naţională de distribuţie, până în luna octombrie. O altă divizie a grupului, cea de transport feroviar de marfă, a fost listată în 2013.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO