Business Internaţional

Bătălia pentru Franţa: Social-liberalul Emmanuel Macron şi reprezentanta extremei drepte Marine Le Pen sunt în fruntea clasamentului. Rezultatele primelor exit poll-uri după cea mai fierbinte zi de anul acesta pentru Europa

Bătălia pentru Franţa: Social-liberalul Emmanuel...

Autor: Mircea Olteanu

23.04.2017, 21:06 15336

Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice În Mişcare! (social-liberală) a obţinut 23,5% din voturi în primul tur al scrutinului prezidenţial din Franţa, fiind urmat de reprezentanta extremei drepte, Marine Le Pen, care a primit 21,7%, potrivit unui exit-poll citat de Le Monde

François Fillon, candidatul formaţiunii Republicanii (LR, centru-dreapta) se clasează pe locul al treilea, cu 19,5% din sufragii, la egalitate cu Jean-Luc Mélenchon, candidatul mişcării civice France Insoumise (Franţa Nesupusă, extremă-stânga).

Socialistul Benoît Hamon a luat doar 6,2% din voturi, potrivit unui realizate la ieşirea de la urne de Ipsos-Sopra Steria pentru Le Monde, France Télévisions, Radio France.

Un alt sondaj de opinie, realizat de Institutul Elabe pentru postul BMFTV, indică rezultate aproximativ similare, cu Macron având 23,7% din voturi, urmat de Le Pen cu 22%. Fillon şi Jean-Luc Mélenchon sunt la egalitate, tot cu 19,5%.

Un exit-poll realizat de Kantar Sofres-OnePoint pentru cotidianul Le Figaro îi plasează pe Macron şi Le Pen la egalitate, cu 23%, în timp ce Fillon şi Jean-Luc Mélenchon au amândoi 19%.

Sondajele de opinie realizate la ieşirea de la urne indică clar faptul că niciun candidat nu a reuşit să obţină victoria din primul tur, astfel că primii doi clasaţi urmează să se confrunte în cel de-al doilea tur de scrutin, programat pentru data de 7 mai.

Prezenţa la urne a fost, conform datelor sondajelor la ieşirea de la urne, de 80% din totalul persoanelor cu drept de vot.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO