Business Internaţional

Beijingul reacţionează: China avertizează că nu va tolera "presiunile" SUA privind relaţiile sale cu Rusia

Beijingul reacţionează: China avertizează că nu va...

Autor: Mihai Draghici

20.02.2023, 14:39 317

Administraţia de la Beijing a avertizat, luni, că nu va tolera "presiunile" Statelor Unite referitoare la relaţiile Chinei cu Rusia, după afirmaţii ale secretarului de Stat american, Antony Blinken, privind un presupus plan chinez de a furniza armament armatei ruse.

"Noi nu acceptăm ca Statele Unite să arate cu degetul asupra relaţiilor China-Rusia, cu atât mai puţin acţiunile de coerciţie sau presiunile", a declarat luni Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, citat de postul de televiziune BBC News.

Duminică, secretarul de Stat american, Antony Blinken, a afirmat că Washingtonul are informaţii potrivit cărora China ar examina "posibilitatea de a furniza armament letal" Rusiei pentru războiul din Ucraina, avertizând că, în acest caz, ar apărea "o problemă gravă" în relaţiile dintre Beijing şi Washington.

Wang Yi, directorul Oficiului Comisiei Centrale pentru Afaceri Externe a Partidului Comunist Chinez, se va deplasa luni la Moscova. "Principalul obiectiv al acestei vizite este creşterea rolului Beijingului în soluţionarea problemei ucrainene", au declarat oficiali citaţi de publicaţia rusă Kommersant şi de cotidianul Le Monde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO