Business Internaţional

Belfastul a inaugurat o bijuterie arhitectonică de 120 milioane de euro care marchează 100 de ani de la plecarea Titanic - GALERIE FOTO

Belfastul a inaugurat o bijuterie arhitectonică de 120 milioane de euro pentru a comemora 100 de ani de la plecarea Titanic - GALERIE FOTO

Vezi aici un tur al muzeului din Belfast

Autor: Paul Comsa

02.04.2012, 13:24 204

Astăzi se împlinesc 100 de ani de la plecarea celebrului transatlantic Titanic din portul nord-irlandez Belfast cu destinaţia New York. Treisprezece zile mai târziu, nava a lovit un aisberg şi s-a scufundat pe fundul Oceanului Atlantic, alături de cei 1.517 pasageri ai săi.

La aproape un secol de la naufragiu, Titanic s-a transformat dintr-o tragedie teribilă, într-o importantă sursă de venituri, după inaugurarea primului muzeu dedicat în totalitate pachebotului, scrie The Guardian.

Constructorii muzeului Titanic Belfast, o clădire enormă de 100 milioane de lire sterline (120 mil. euro) estimează că noua atracţie turistică va aduce în acest an peste 25 milioane de dolari economiei oraşului nord-irlandez.

Cele şase etaje ale noului muzeu nu găzduiesc niciun obiect de epocă, dar atmosfera de pe Titanic, de la mobilier la îmbrăcăminte şi veselă, este recreată cu ajutorul efectelor speciale şi ale imaginilor tridimensionale.

Fotografiile şi proiecţiile video îi transpun pe vizitatori în lumea anului 1912 şi urmăresc firul vieţii celui mai mare vas de la începutul secolului trecut, de la cei trei ani petrecuţi în şantierele navale din Belfast, până la lansare, naufragiu şi celebra ecranizare de la Hollywood.

Pagina electronică a Business Insider prezintă noul muzeu în cadrul unui reportaj foto impresionant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO