Business Internaţional

Belgia ţine joi un moment de reculegere naţională în memoria victimelor atentatelor din Bruxelles

Belgia ţine joi un moment de reculegere naţională în...

Autor: Roxana Maciuca

24.03.2016, 09:27 28

"Guvernul federal a decis împreună cu Parlamentul federal să ţină un moment de reculegere la nivel naţional, în memoria victimelor acestui atentat tragic. Acesta va avea loc joi, 24 martie, la ora 14.30", a anunţat miercuri seară guvernul belgian, cu ocazia unei noi reuniuni a consiliului naţional de securitate.

Belgia a anunţat trei zile de doliu naţional în urma atentatelor de marţi dimineaţă.

Două explozii puternice au fost provocate marţi dimineaţă pe aeroportul Zaventem, după ce doi islamişti, Ibrahim El Bakraoui şi Najim Laachraoui şi-au detonat centurile explozive.

La scurt timp, fratele unuia dintre aceştia, Khalid El Bakraoui, a comis un atac sinucigaş la staţia de metrou Maelbeek.

Cel puţin 31 de persoane au murit şi 250 au fost rănite în atentatele de marţi din Bruxelles.

Autorităţile belgiene caută doi suspecţi, unul care s-ar fi aflat pe aeroportul Zaventem şi care ar fi abandonat un pachet exploziv, reuşind să fugă, şi un al doilea care l-ar fi însoţit pe Khalid El Bakraoui la staţia de metrou Maelbeek.

Toţi cei trei atacatori kamikaze, de naţionalitate belgiană, se aflau pe lista celor mai căutaţi suspecţi în cadrul anchetei privitoare la atentatele din Paris din noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO