Business Internaţional

Belgradul a vândut blocul turn emblematic „Beogradjanka“ pentru 16,5 milioane euro

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Bogdan Cojocaru

14.09.2020, 00:00 150

Belgradul a vândut „Beogradjanka“ „ cândva cea mai înaltă clădire din fosta Iugoslavie şi un reper emblematic al capitalei Serbiei. Blocul turn din centrul Belgradului, numit oficial Palatul Belgrad, dar mult mai cunoscut sub numele de „Beogradjanka“, a fost vândut cu 16,5 milioane de euro, scrie SeeNews. Presa locală a raportat că aceasta a fost vândută unei firme numite MPP News project, care a fost singurul ofertant. „Ca parte a procedurii de licitaţie publică desfăşurată de Belgrad, compania fiică a companiei Marera Properties a făcut cea mai bună ofertă şi este acum în curs de a încheia vânzarea“, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Aceeaşi  sursă precizează că achiziţia se referă doar la spaţiul de birouri din turn şi nu include magazinul de retail situat lângă acesta. MPP News project a fost înfiinţată pe 26 august, la numai două zile după ce autorităţile au anunţat că Beogradjanka este de vânzare. Marera Properties, care închiriază spaţii de afaceri, deţine mai multe facilităţi mari în locaţii exclusive din Belgrad, precum şi din Novi Sad şi Nis. Aceasta a fost a doua ofertă publică după ce nimeni nu a concurat în prima. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO