Business Internaţional

Benjamin Gantz vrea să formeze un guvern de uniune naţională în Israel

Benjamin Gantz vrea să formeze un guvern de uniune...

Autor: Mihai Draghici

19.09.2019, 15:37 122

Benjamin Gantz, liderul coaliţiei de centru-stânga Albastru & Alb, a anunţat joi, după scrutinul parlamentar, că intenţionează să formeze un guvern de uniune naţională în Israel, informează site-ul Ynetnews.com.

"După o campanie electorală impusă cetăţenilor din Israel, oamenii au mers la urne, au votat şi au luat o decizie clară - au ales unitate, au ales Israelul mai presus de orice. Nu vom face concesii în faţa nimănui. Voi purta negocieri cu responsabilitate şi discernământ în scopul obţinerii a ceea ce este mai bun pentru cetăţenii Israelului în circumstanţele politice create. (...) Guvernul pe care îl voi forma trebuie să fie eficient şi capabil de acţiuni reale şi de guvernare", a declarat Benjamin Ganz.

La rândul său, Benjamin Netanyahu, liderul partidului Likud (dreapta) şi premierul în exerciţiu al Israelului, i-a propus lui Benjamin Gantz formarea unui guvern de uniune naţională.

Nu este clar dacă cei doi lideri politici vor ajunge la un acord în privinţa deţinerii postului de prim-ministru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO