Business Internaţional

Benjamin Netanyahu îşi asigură un nou mandat în Israel. Televiziunile israeliene anunţă că premierul tocmai a câştigat al cincilea mandat

Benjamin Netanyahu îşi asigură un nou mandat în...

Autor: Marinela Sarbu

10.04.2019, 08:47 121

Premierul Benjamin Netanyahu a câştigat alegerile naţionale din Israel, asigurându-şi un al cincilea mandat record, în ciuda faptului că se află la egalitate cu contracandidatul său Benny Gantz, au anunţat miercuri cele trei posturi principale de televiziune din ţară, relatează Reuters.

Cu 97% din voturi numărate, niciunul dintre partidele candidaţilor nu a obţinut o majoritate hotărâtoare, dar Netanyahu are în mod clar prima şansă de a forma un guvern de coaliţie cu alte partide de dreapta care l-au sprijinit.

Likud, partidul premierului Netanyahu, şi Partidul Albastru şi Alb al lui Gantz, au obţinut câte 35 de locuri fiecare, potrivit site-ului Knesset (Parlament) şi canalelor TV israeliene. Asta ar însemna un câştig de cinci locuri pentru Likud.

"Este noaptea unei victorii colosale", a spus Netanyahu, în vârstă de 69 de ani, într-un discurs susţinut târziu în noapte la sediul Likud, avertizând că urmează o "noapte lungă şi, eventual, o zi" până la anunţarea rezultatelor oficiale.

În timp ce soţia sa Sara îl aplauda şi îl săruta, în spatele lor au fost aruncate focuri de artificii. "Este un magician", a scandat mulţimea.

Cursa strâns contestată a fost considerată în Israel ca un referendum pentru Netanyahu în urma acuzaţiilor de corupţie. El se confruntă cu o posibilă condamnare în trei cazuri de corupţie, negând însă toate acuzaţiile.

Rezultatele finale sunt aşteptate până vineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO