Business Internaţional

Berkshire Hathaway îşi modifică portofoliul şi investeşte 574 mil. dolari într-un retailer şi o companie care cumpără redevenţe în industria farma

Warren Buffett, 91 de ani, deţine o avere netă de 103 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index

Warren Buffett, 91 de ani, deţine o avere netă de 103 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index

Autor: Eduard Ivanovici

18.11.2021, 17:15 1317

Berkshire Hathaway, gigantul de investiţii al lui Warren Buffett, şi-a eliminat investiţiile la grupul farmaceutic Merck şi şi-a redus participaţiile la firma de cercetare AbbVie şi compania biofarmaceutică Bristol-Myers Squibb, potrivit MarketWatch.

De asemenea, Berkshire a renunţat la deţinerile din cadrul Organon, o companie specializată în contraceptive şi produse medicale dedicate femeilor, şi grupul telecom Liberty Global.

Astfel, gigantul a dezvăluit o investiţie de 475 de milioane de dolari în Royal Pharma, care cumpără redevenţe în industria farmaceutică, şi o investiţie de 99 de milioane de dolari în retailerul Floor & Decor Holdings.

Acţiunile Royal au crescut cu 5% după anunţ, suferind un declin de 9% în 2021. Societatea afişează o capitalizare de 26 de miliarde de dolari, faţă de 630 de miliarde de dolari pentru Berkshire.

Investitorii monitorizează îndeaproape investiţiile realizate de Berkshire pentru a afla unde văd valoare Buffett şi managerii săi de investiţii, Todd Combs şi Ted Weschler. De obicei, Buffett se ocupă de investiţiile mai mari.

În timp ce Berkshire a încheiat luna septembrie cu participaţii totale de 310,7 miliarde de dolari, compania a vândut acţiuni cu două miliarde mai mult decât a cumpărat în perioada iulie-septembrie, devenind un vânzător net pentru întreg anul 2021.

Circa 41% dintre investiţiile Berkshire sunt în Apple şi 29% în Bank of America, urmate de American Express şi Coca-Cola.

Vânzările şi lipsa de achiziţii majore, care a durat aproximativ şase ani, au contribuit la un nivel record de rezerve de cash, de 149,2 miliarde de dolari pentru Berkshire. De la sfârşitul lui 2018, evoluţiile companiei s-au plasat în spatele creşterilor înregistrate de S&P 500.

În cel mai recent trimestru, deţinerile la AbbVie şi Bristol Myers au scăzut cu 30%, respectiv cu 16%

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO