Business Internaţional

Berlinul cunoştea riscurile de survolare a estului Ucrainei înainte de prăbuşirea MH17 - presă

Berlinul cunoştea riscurile de survolare a estului...

Autor: Iuliana Enache

27.04.2015, 10:19 457

Cei 298 de pasageri şi membri ai echipajului zborului MH17, dintre care două treimi erau olandezi, au decedat la 17 iulie, când avionul Malaysia Airlines a fost lovit de o rachetă în timp ce survola această zonă de război.

O telegramă diplomatică emisă de Ministerul german al Afacerilor Externe cu câteva zile înaintea accidentului a calificat situaţia drept "îngrijorătoare", în timp ce un avion militar a fost doborât în această zonă la peste 6.000 de metri altitudine, afirmă posturile de televiziune WDR şi NDR şi cotidianul Süddeutsche Zeitung.

În ziua tragediei, "trei avioane ale Lufthansa au survolat zona, dintre care unul cu doar 20 de minute înainte de zborul MH17", subliniază Süddeutsche Zeitung.

"În mod normal, companiile aeriene trebuie să fie informate imediat în caz de schimbare a situaţiei în materie de securitate (...) Or, nu a fost cazul decât după prăbuşirea MH17".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO