Business Internaţional

Berlusconi, fost premier al Italiei: Ieşirea din zona euro nu ar fi o blasfemie

Berlusconi, fost premier al Italiei: Ieşirea din zona euro nu ar fi o blasfemie

Silvio Berlusconi

Autor: Marius Oncu

22.06.2012, 00:03 246

Italia ar trebui să ia în calcul părăsirea zonei euro dacă Germania nu acceptă ca Banca Centrală Euro­peană (BCE) să garanteze datoria suverană a statelor şi să tipărească bani pentru a susţine economia, a afirmat fostul premier italian Silvio Berlusconi.

"Ieşirea din zona euro nu este o blasfemie", a scris Berlusconi pe pa­gina sa de Facebook, potrivit porta­lului EurActiv.

Dacă Germania se opune unui rol nou pentru BCE, atunci statul german ar trebui, de asemenea, să ia în calcul părăsirea zonei euro, a spus Berlusconi. "Am vorbit cu unii experţi germani care ar susţine (retragerea Germaniei - n. red.)", a afirmat Berlusconi, lider al unuia dintre cele două mari partide care susţin guvernul tehnocrat al pre­mierului Mario Monti.

Berlusconi a fost mai explicit în privinţa revenirii la liră cu ocazia unei lansări de carte. "Ce s-ar întâmpla dacă Italia, Spania sau Grecia ar reveni la vechile monede? Nu ştiu, poate ar exista o pierdere de avuţie, dar nu înţeleg de ce", a spus fostul premier, potrivit agenţiilor de presă din Italia.

Partidul lui Berlusconi critică tot mai mult euro în campania electo­rală de dinaintea alegerilor generale, programate în mai puţin de un an, după ce a înregistrat un rezultat slab în alegerile locale din mai şi a pierdut susţinători constant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO