Business Internaţional

Bezos pleacă de la conducerea Amazon. Ce va face în continuare?

Bezos pleacă de la conducerea Amazon. Ce va face în...

Autor: Dorin Oancea

04.07.2021, 19:24 102

Jeff Bezos pleacă la începutul săptămânii viitoare de la conducerea Amazon. Ce va face în continuare?, se întreabă Reuters.

Dwayne "The Rock" Johnson spune că este timpul să scoată tequila. În picioare pe malul mării, luptătorul şi vedeta de film şi-a pus braţul în jurul lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com, conform unei fotografii de pe contul de Instagram a lui Bezos. Bărbaţii tocmai anunţaseră o înţelegere legată de un film pentru Amazon Studios.

Bezos, în vârstă de 57 de ani, renunţă luni la funcţia de CEO Amazon. El va rămâne preşedinte executiv şi cel mai mare acţionar al companiei, dar contul său de Instagram arată că are multe alte interese.

Este un fan science-fiction şi plănuieşte o plimbare în spaţiu împreună cu fratele său, Mark, în această lună, arată o postaare recentă. Într-o altă postare, Bezos se află la volanul unui pickup electric construit de Rivian, o companie pe care Amazon a finanţat-o, traversând deşertul pentru a vedea o rachetă aterizând.

Bezos a vărsat miliarde de dolari în compania sa Blue Origin pentru a promova turismul în spaţiu. Primul zbor cu echipaj al companiei urmează să aibă loc pe 20 iulie, la mai puţin de două săptămâni după Virgin Galactic, a lui Richard Branson.

Bezos îl va lăsa pe fostul şef al Amazon Cloud Computing Andy Jassy la conducerea companiei, care este mai mare şi mai valoroasă ca oricând.

Bezos a declarat într-o scrisoare din aprilie către investitori că se va concentra pe noi iniţiative în calitate de preşedinte executiv şi va face Amazon un loc de muncă mai bun. Acest lucru vine pe fondul frustrării angajaţilor care a devenit publică în timpul unei campanii pentru înfiinţarea unui sindicat, în Alabama.

Instagram îi evidenţiază şi interesul pentru industria filmului. Bezos a postat despre câştigători de Oscar şi premii Globul de Aur pentru Amazon Studios, iar în timpul ultimei sale întâlniri anuale ca CEO a vorbit despre eroii secolului XXI şi tranzacţia prin care Amazon a cumpărat MGM.

Nu este prezentat pe Instagram iahtul mai lung decât un teren de fotbal, pe care Bezos îl deţine şi care va veni cu un iaht de ajutor şi un heliport odată ce va fi construit, potrivit Bloomberg News. Partenera sa, Lauren Sanchez, este pilot de elicopter.

Bezos s-a întâlnit şi cu oficiali publici pentru a atrage atenţia asupra acţiunile sale filantopice. El a discutat despre eforturile sale legate de schimbările climatice cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi s-a distrat şi cu vedetele Katy Perry, Lil Nas X şi Lizzo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO