Business Internaţional

Biden, convins că Vladimir Putin conta pe faptul că va putea diviza NATO

Biden, convins că Vladimir Putin conta pe faptul că va...

Autor: Cosmin Pirv

26.03.2022, 16:00 90

Preşedintele SUA, Joe Biden, a spus, sâmbătă, la Varşovia, că este sigur că liderul rus Vladimir Putin a fost surprins să constate că nu a reuşit să divizeze aliaţii din NATO în reacţia lor la invazia sa în Ucraina, potrivit BBC.

Joe Biden s-a întâlnit în capitala poloneză cu miniştrii guvernului ucrainean, precum şi cu preşedintele polonez Andrzej Duda.

„Sunt sigur că Vladimir Putin conta pe faptul că va putea diviza NATO, că va putea separa flancul estic de cel vestic, că va putea separa naţiunile pe baza istoriei din trecut”, a declarat Biden.
„Dar el nu a reuşit să facă acest lucru - am rămas cu toţii împreună”, a adăugat preşedintele SUA.

De asemenea, el a spus că istoria a arătat cât este de important ca SUA să nu rămână pe margine în timpul conflictelor din Europa.

Călătoria lui Biden prin Europa a început la Bruxelles, unde preşedintele american s-a întâlnit cu principalii aliaţi ai SUA. Călătoria se încheie într-o ţară care se învecinează cu Ucraina unde problemele de securitate regională şi criza umanitară în curs de desfăşurare sunt în prim-plan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO