Business Internaţional

Biden răspunde la atacurile masive ale Rusiei: Preşedintele american ia în considerare mutarea mai multor forţe americane în Estul Europei

Biden răspunde la atacurile masive ale Rusiei:...

Autor: Mediafax

24.02.2022, 17:07 56

Administraţia Biden ia în considerare mutarea mai multor forţe americane aflate deja în Europa în Est, din cauza puterii de foc masive a Rusiei atât de aproape de aliaţi, potrivit unui oficial american citat de CNN.

NATO i-a acordat comandantului suprem al forţelor aliate din Europa, generalul american Tod Wolters, autoritatea de a activa apărarea NATO, care ar include capacitatea de a activa Forţa de Răspuns a NATO, potrivit unui oficial american şi unei surse diplomatice europene.

"Astăzi am activat planul de apărare a NATO, care oferă comandanţilor noştri militari mai multă autoritate pentru a muta forţe şi a desfăşura forţe atunci când este nevoie şi, desigur, acestea pot fi şi elemente ale forţei de răspuns a NATO", a declarat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. "Suntem pregătiţi, dar ceea ce facem este defensiv, măsurat şi nu căutăm confruntarea. Vrem să prevenim conflictul", a adăugat el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO