Business Internaţional

Biden se întâlneşte cu oficiali ucraineni la Varşovia. Discuţii relaxate despre călătoria cu trenul

Biden se întâlneşte cu oficiali ucraineni la...

Autor: Petru Mazilu

26.03.2022, 13:36 72

Preşedintele american Joe Biden se întâlneşte cu înalţi oficiali ucraineni la Varşovia, sâmbătă, în ultima zi a călătoriei sale în Europa. Înainte de discuţiile oficiale despre războiul din Ucraina, participanţii au avut o discuţie amicală despre călătoriile cu trenul, anunţă CNN.

La un hotel din capitala poloneză, Joe Biden a participat la o întâlnire între ministrul de externe Dmytro Kuleba şi ministrul apărării Oleksii Reznikov şi omologii lor americani, secretarul de stat Antony Blinken şi secretarul apărării Lloyd Austin.

În timpul unei scurte şedinţe foto, grupul a discutat despre călătoria dificilă pe care miniştrii au făcut-o din Ucraina până în Polonia, care a inclus o călătorie cu trenul urmată de o deplasare de trei ore în maşină.

„Este ca şi cum ai zbura de la Kiev la Washington cu un zbor de legătură la Istanbul. Partea bună este că, de la începutul războiului, am învăţat să dorm în orice condiţii. Aşa că am dormit în tren, am dormit în maşină", a spus Kuleba.

Joe Biden a spus că şi el are experienţa călătoriilor cu trenul.

„Aveţi în faţă un om care a călătorit peste un milion, 200.000 de mile cu trenul. La propriu", a spus Biden.

„Deci aţi învăţat cum să dormiţi", a replicat unul dintre miniştri.

„Am învăţat să dorm. Am învăţat chiar şi cum să mă împrietenesc cu un conductor, astfel încât să ţină oamenii la distanţă ", şi-a amintit Biden.

Jurnaliştilor li s-a cerut să părăsească încăperea înainte de discuţiile oficiale şi de întrebările despre războiul din Ucraina.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO