Business Internaţional

Bilanţul atentatelor din Pakistan a ajuns la 73 de morţi

Bilanţul atentatelor din Pakistan a ajuns la 73 de morţi

Autor: Marian Avram

24.06.2017, 12:54 66

Bilanţul atentatelor din oraşele pakistaneze Quetta, Parachinar şi Karachi a ajuns la 73 de morţi, iar alte câteva persoane sunt în stare critică, au anunţat autorităţile, potrivit The Associated Press.

Bilanţul după dublul atentat comis vineri în oraşul Parachinar a ajuns la 55 de morţi, potrivit lui Shahid Khan, un oficial guvernamental din localitate.

Doctorul Sabir Hussain, un oficial al spitalului din oraş, a comunicat că au în urma celor două explozii au fost transportate la spital 261 de persoane, dintre care 62 sunt în stare critică.

Organizaţia extremistă sunnită Lashkar-e-Jhangvi a revendicat dublul atac terorist din oraşul majoritar şiit Parachinar.

Anterior, autorităţile au comunicat că cel puţin 40 de persoane au decedat în urma atentatelor comise în cursul zilei de vineri în oraşele Quetta, Parachinar şi Karachi, potrivit site-ul agenţiei de presă Reuters.

O explozie produsă de o bombă amplasată într-o maşină a cauzat decesul a 14 persoane în oraşul Qeutta, situat în sud-vestul Pakistanului. Alte două explozii s-au produs în nord-vestul ţării, în oraşul Parachinar, provocând 27 de morţi, conform autorităţile pakistaneze.

Abdul Razzaq Cheema, director general al Poliţiei din provincia Baluchistan, a declarat pentru Reuters că teroriştii au folosit o maşină-capcană la Quetta. În urma atentatului au murit 14 oameni, inclusiv şapte ofiţeri de poliţie, iar alte 19 persoane au fost transportate la spital. Printre cei răniţi se numără şi nouă oficiali din cadrul forţelor de securitate, a declarat unul dintre medicii de la spitalul din Quetta.

Jamaat ur Ahrar, o grupare desprinsă din mişcarea talibană pakistaneză, a revendicat atacul terorist de la Quetta.

”Atacurile noastre vor continua până când Şaria (legea islamică) va fi implementată în Pakistan”, a afirmat Asad Mansur, purtătorul de cuvânt al grupării talibane.

Şi reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de la Quetta, nefiind prima oară când cele două grupări revendică acelaşi atentat.

Două explozii produse într-o piaţă din oraşul Parachinar s-au soldat cu cel puţin 27 de morţi şi peste 120 de răniţi, potrivit unui bilanţ comunicat vineri. Niciun grup militant nu a revendicat deflagraţiile de la Parachinar, oraş aflat la frontiera cu Afganistanul.

Un atac armat a avut loc şi în oraşul Karachi, în urma căruia au murit patru poliţişti, care au fost împuşcaţi mortal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO