Business Internaţional

Bilanţul cutremurelor din Japonia a ajuns la 45 de morţi

Bilanţul cutremurelor din Japonia a ajuns la 45 de morţi

Autor: Roxana Maciuca

19.04.2016, 11:26 70

Un alt corp a fost scos de sub dărâmături în cursul operaţiunilor de intervenţie într-o zonă montană din insula Kyushu, sudul Japoniei, unde s-au produs cele două seisme, aducând bilanţul total la 45 de morţi.

Circa 100.000 de persoane evacuate şi-au petrecut noaptea de luni spre marţi afară sau în maşini, după ce o replică de 5,8 grade s-a produs luni după-amiază în insula Kyushu, în apropiere de oraşul Kumamoto, printre cele mai afectate de cutremur, situat în apropierea epicentrului seismului, dar fără a se înregistra victime suplimentare.

Două corpuri au fost descoperite luni seară, una dintre persoanele decedate făcând parte din cei nouă dispăruţi din oraşul Minamiaso, potrivit presei japoneze. Bilanţul oficial a rămas la 44 de morţi, pentru cel de-al 45-lea deces aşteptându-se confirmare din partea autorităţilor.

În primul cutremur, cu magnitudinea de 6,5 grade care s-a produs în cursul nopţii de joi spre vineri, au murit nouă persoane, iar în cel de-al doilea, survenit în mai puţin de 24 de ore, cu magnitudinea de 7,3 grade, s-au înregistrat 36 de decese. Potrivit autorităţilor, circa 1.100 de persoane au fost rănite, dintre care 190 se aflau luni în stare gravă.

Peste 30.000 de militari, poliţişti şi membri ai serviciilor de intervenţie participă la operaţiunile de căutare şi salvare, dar accesul le-a fost îngreunat de ploile puternice care au urmat după cutremur, ce au produs alunecări de teren şi surpări de drumuri şi poduri.

Circa 250.000 au fost evacuate în Japonia pe fondul avertizărilor emise de Agenţia japoneză de Meteorologie privind noi replici ale cutremurelor, care ar urma să se producă în următoarele zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO