Business Internaţional

Bilanţul cutremurului din Ecuador a ajuns la 235 de morţi şi peste 1.500 de răniţi

Bilanţul cutremurului din Ecuador a ajuns la 235 de...

Autor: Roxana Maciuca

17.04.2016, 21:58 120

Dintre oraşele de pe coasta de vest a Ecuadorului din apropierea epicentrului, cel mai afectat este oraşul turistic Pedernales.

Stare de urgenţă a fost declarată în şase provincii din ţară. Potrivit autorităţilor, cutremurul a fost urmat de 163 de replici, majoritatea lovind oraşul Pedernales.

"Sunt mulţi oameni prinşi în numeroase locuri şi noi am lansat operaţiunile de salvare", a declarat vicepreşedintele ţării, Jorge Glas.

Preşedintele ecuadorian, Rafael Correa, şi-a întrerupt vizita în Italia pentru a lua parte la gestionarea situaţiei de criză. "Prioritatea imediată este de a salva oamenii prinşi între dărâmături", a declarat Correa.

"Orice poate fi reconstruit, dar vieţile oamenilor nu pot fi recuperate şi asta doare cel mai tare", a adăudat preşedintele ecuadorian.

Circa 13.500 de membri ai forţelor de securitate au fost mobilizaţi pentru a participa la operaţiunile de intervenţie şi salvare a posibililor supravieţuitori.

Statele Unite au confirmat că printre victimele decedate se află şi cetăţeni americani, iar premierul canadian, Justin Trudeau, a precizat că şi doi cetăţeni canadieni figurează în bilanţul celor decedaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO