Business Internaţional

Bilanţul dezastrului din China: Cel puţin şapte morţi în urma prăbuşirii hotelului

Bilanţul dezastrului din China: Cel puţin şapte morţi...

Autor: Andrei Vacaru

08.03.2020, 09:15 628

Cel puţin şapte oameni au murit în urma prăbuşirii hotelului din China în care se aflau persoane în carantină din cauza coronavirusului, anunţă CNN. Încă 28 de persoane sunt prinse în continuare sub dărâmături. Proprietarul hotelului a fost reţinut.

Şapte persoane au murit în urma prăbuşirii hotelului din oraşul Quanzhou, aflat în sud-estul Chinei. Hotelul fusese utilizat ca centru de carantină pentru persoanele care intraseră în contact cu pacienţi diagnosticaţi cu coronavirus.

Aproximativ 80 de persoane se aflau în clădire în momentul prăbuşirii. Dintre acestea, 43 au fost salvate de echipele de intervenţie, iar alte 28 se află încă prinse sub dărâmături. Peste 1.000 de pompieri intervin pentru salvarea victimelor.

Clădirea avea şapte etaje şi fusese construită în 2013 şi transformată în hotel în 2018. Proprietarul a început lucrări de renovare a primului etaj în luna ianuarie.

Autorităţile locale au anunţat că proprietarul clădirii a fost reţinut de Poliţie şi urmează să fie anchetat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO