Business Internaţional

Bilanţul epidemiei cu noul coronavirus creşte rapid şi ajunge la 170 de morţi în China

Bilanţul epidemiei cu noul coronavirus creşte rapid şi...

Autor: Mircea Olteanu

30.01.2020, 03:02 169

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat joi dimineaţă că 170 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte peste 1.700 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 7.711, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Pe lângă cele 7.711 de cazuri confirmate mai există şi alte 12.167 posibile cazuri, au precizat autorităţile chineze.

Bilanţul anterior, comunicat miercuri dimineaţă, indica 132 de decese şi 5.974 de cazuri confirmate.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piaţă în care se vindeau fructe de mare din centrul oraşului Wuhan, care vindea ilegal peşte şi apoi s-a extins în alte oraşe din China, inclusiv Beijing şi Shanghai, precum şi în alte ţări: Statele Unite, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franţa şi Canada.

Noul coronavirus, depistat iniţial în oraşul Wuhan, este contagios şi în perioada de incubaţie - înainte de apariţia simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

În contextul agravării epidemiei cu coronavirus, Ministerul Educaţiei din China a anunţat la începutul săptămânii că va amâna începerea noului semestru şcolar, pe termen nedeterminat.

De asemenea, autorităţile au decis duminică să prelungească cu trei zile vacanţa de Anul Nou Lunar, care iniţial trebuia să se încheie pe 30 ianuarie. Măsura are drept scop să limiteze fluxurile de populaţie şi să ţină sub control epidemia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO